Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 szál újhagyma
- 15 levélke friss rozmaring (vagy kb. 2 tk szárított)
- 15 dkg chorizo (vagy valamilyen ízesebb kolbász)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl sűrített paradicsom
- 20 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 48 dkg canellini bab
- 6 nagy levél kelkáposzta
- 2 csipet cukor
- 3 nagyobb szelet hekk filé
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
Az újhagymát felkarikázzuk, és némi olajon megpároljuk, hozzáadjuk az aprított chorizot, zsírjára sütjük, majd rádobjuk az aprított rozmaringot, a reszelt fokhagymát, és néhány keverés erejéig együtt pirítjuk (ne sokáig, hogy a fokhagyma meg ne keseredjen).
Felöntjük a paradicsomszósszal, a darabolt paradicsommal, hozzáadjuk a babot, az aprított kelkáposzta levelet. Meghintjük a cukorral, sózzuk, borsozzuk, és forrástól számított 10-15 percig főzzük lassú tűzön.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és a ragu tetejére tesszük. Fedővel lefedve, további 15 percet főzzük, vagy amíg a hal meg nem puhul.
Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!

