Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Hajdinás lecsó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 250 g hajdina 1 érett kápia paprika 1 fehér paprika 1 zöld kaliforniai paprika 1 lila hagyma 1 vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 3 közepes paradicsom 4 ek olívaolaj frissen őrölt bors só morzsolt majoránna Elkészítése: A hajdinát forró vízben kétszer átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük). Ezután két evőkanál olajon megdinszteljük, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
molnarbela55
Beküldte: 2015.10.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g hajdina
  • 1 érett kápia paprika
  • 1 fehér paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 lila hagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • morzsolt majoránna


Elkészítése:

A hajdinát forró vízben kétszer átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük).

Ezután két evőkanál olajon megdinszteljük, és vizet, majoránnát és sót hozzáadva puhára főzzük.

A hagymákat megtisztítjuk, és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a paprikákkal kezdve, a hagymával folytatva, és végül a paradicsomot beletéve, enyhén mindent megdinsztelünk.

Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva, és ezekre halmozzuk fel a lecsót.

Nem szabad elfeledkezni az elődeink ételeiről sem, használjuk a hajdinát!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
molnarbela55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is