Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés belsőség

Sertés receptek

Májas-tüdős hurka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 sertés fej 1 sertés máj 1 sertés tüdő 1 sertés szív kevés szalonna nyesedék 40 g só 20 g őrölt bors 40 g szárított majoránna 1 fej fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma 0,5 kg rizs 1 ek őrölt pirospaprika Elkészítése: A rizst előző nap megfőzzük. A fejet, a májat, a tüdőt, a szalonna […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.10.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 sertés fej
  • 1 sertés máj
  • 1 sertés tüdő
  • 1 sertés szív
  • kevés szalonna nyesedék
  • 40 g só
  • 20 g őrölt bors
  • 40 g szárított majoránna
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 kg rizs
  • 1 ek őrölt pirospaprika


Elkészítése:

A rizst előző nap megfőzzük. A fejet, a májat, a tüdőt, a szalonna nyesedéket lassú tűzön abáljuk meg fedő alatt, nagyobb kondérban. Közben nagyon apróra vágjuk a hagymát, szétnyomjuk a fokhagymát, majd kevés zsíron megfonnyasztjuk őket.

Amikor a hurkába való húsok megfőttek, lefejtjük a fejhúst a csontról, a tüdőt, a májat csíkokra vágjuk.
A hurkába valókat daráljuk le. Nagyobb edényben keverjük el rizzsel, fűszerezzük meg ízlés szerint. (Én minden esetben megkóstolom, és ha kell, utánafűszerezem.)

A hurkákat a töltés után ismét megabáljuk, amikor enyhén veszít só-, és bors tartalmából, tehát ha az első kóstolásnál túlzottan fűszeresnek tűnik, ne keserítsen el bennünket!

Amikor bekevertük, és megkóstoltuk a hurka töltelékét, a darálóra, vagy hurkatöltőre helyezzünk töltőcsövet, majd lazára engedve töltsük bele az előre elkészített, jól kimosott, beáztatott belekbe. A hurkák végeit összekötve engedjük őket ismét az abálólébe, majd lecsöpögtetve sima felületre terítsük őket használt, de tiszta abroszra, míg azok ki nem hűlnek.

Sütéskor kevés zsíron, hústűvel, vagy villával körben megszurkálva süssük ki őket.

[box style=”info”]Más disznótoros ételek, köztük a gyulai módra készített házikolbász, a cigányka, a hagymás sült vér, valamint több töltött káposzta receptem is olvasható a feltöltött receptjeim közt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is