Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Afrikai harcsa Esterházy módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé só 2 ek finomliszt 6 ek olaj 1 púpozott ek vöröshagymakrém (vagy 1 vöröshagyma ) 1 dl fehérbor késhegynyi őrölt fekete bors 1 babérlevél 0,5 csokor petrezselyem 2 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 2 kk mézes mustár 0,5 citrom leve 2 ek kapribogyó levétől lecsepegtetve 1,5 dl tejföl […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé
  • 2 ek finomliszt
  • 6 ek olaj
  • 1 púpozott ek vöröshagymakrém (vagy 1 vöröshagyma )
  • 1 dl fehérbor
  • késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 babérlevél
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 kk mézes mustár
  • 0,5 citrom leve
  • 2 ek kapribogyó levétől lecsepegtetve
  • 1,5 dl tejföl


Elkészítése:

A halfilét megmossuk, és letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka (ehhez csipeszt használjunk), majd megsózzuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegni.

A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, s lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb. 10 percig.

A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.A hagymához adjuk, mustárral és citromlével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk.

Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé kínáljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.

[box style=”info”]A karácsonyi menüsor nélkülözhetetlen fogása a hal. Most azonban vasárnapi menüként szerepelt nálunk. Nagyon szeretem az afrikai harcsát, mivel nem jellegzetes halszagú, és gyorsan elkészülő, szép fehér húsú, kellemes ízű halfajta.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is