Elkészítése
Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk borsikafű
- 1 kk kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek mustár
- 3 dl habtejszín
- só
Elkészítése:
A sárgarépát felszeleteljük, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, és diónyi kockákra vágjuk.
Az olajat megforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, rádobjuk a hagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst.
Sózzuk, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk borsikafűvel, kakukkfűvel, és a hús fehéredéséig pirítjuk.
Elkeverjük benne a mustárt, a tejszínt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ha szükséges, még sózzuk.
Felforraljuk, és kifőtt tésztával tálaljuk.

