Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Tea sütik, kekszek

Áfonyás mézeskalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg cukor 2 tojás 1 ek őrölt szegfűszeg 1 ek őrölt fahéj 25 dkg langyos méz 2 dkg szalalkáli 1 dkg szódabikarbóna 1 ek margarin 2,5 dl forralt tej 6 ek baracklekvár 1 kg liszt 100 gramm aszalt áfonya Elkészítése: A 20 dkg liszt és az aszalt áfonya kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Másnap […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
thetundi
Beküldte: 2015.10.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 ek őrölt szegfűszeg
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 25 dkg langyos méz
  • 2 dkg szalalkáli
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 1 ek margarin
  • 2,5 dl forralt tej
  • 6 ek baracklekvár
  • 1 kg liszt
  • 100 gramm aszalt áfonya


Elkészítése:

A 20 dkg liszt és az aszalt áfonya kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Másnap a maradék 20 dkg liszttel és az aszalt áfonyával újra összegyúrjuk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk.

200 °C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük.

[box style=”info”]Nagyon fontos, hogy vékonyra nyújtsuk, mivel sütés közben szépen megnő. Aprólékos formát épp ezért nem is ajánlok hozzá. Azért szeretem ezt a receptet, mert ez az a fajta mézeskalács, ami már a sütőből kivéve is azonnal puha.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
thetundi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is