Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 13 ek víz
Krém:
- 7 tojásfehérje
- 7-10 ek cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl víz
Teteje:
- 3-4 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojássárgát kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd mehet bele a sütőporos liszt és a kakaó. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a vízzel megfőzzük, és még forrón összekeverjük a fehérje habbal. A tészta tetejére kenjük, majd még 10-15 percig sütjük. Ha kész, teljesen kihűtjük.
Tetejére keményre felvert tejszínhabot teszünk.

