Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Cigánypecsenye másként

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja 1 nagyobb fej hagyma 5 gerezd fokhagyma 20 dkg füstölt szalonna 2 lecsópaprika 1 ek balzsamecet kevés petrezselyemzöld (szárított is lehet) 1 kg krumpli só kevés őrölt pirospaprika Elkészítése: A tarját vékonyra klopfoljuk, a szétnyomott fokhagymával és sóval jól bedörzsöljük, majd éjszakára hűtőbe tesszük. A szalonnát egyforma szeletekre vágjuk, kakastaréj formájúra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.11.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 lecsópaprika
  • 1 ek balzsamecet
  • kevés petrezselyemzöld (szárított is lehet)
  • 1 kg krumpli
  • kevés őrölt pirospaprika


Elkészítése:

A tarját vékonyra klopfoljuk, a szétnyomott fokhagymával és sóval jól bedörzsöljük, majd éjszakára hűtőbe tesszük.

A szalonnát egyforma szeletekre vágjuk, kakastaréj formájúra beirdaljuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A zsírt külön edényben felfogjuk.

A hagymát apróra vágjuk. A bepácolt tarjaszeleteket a kisült zsír kisebb részén megsütjük. (Ezt megtehetjük lefóliázott tepsiben is, ha nagyobb mennyiséget készítünk, ezt a megoldást javaslom.)

A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben feltesszük főni. A közben megsült tarjaszeleteket papírtörlőre szedjük, a munka további részében pihentetjük őket. Az előzőleg kisütött zsír nagyobbik részén és a tarja szaftján az apróra vágott hagymát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk ízlés szerint, majd a megfőtt, leszűrt, és szétnyomott megtört krumplival jól összeforgatjuk.

A serpenyőben, amiben előzőleg a szalonnát kisütöttük, nagyon kevés félretett zsíron a felkarikázott paprikát enyhén megsütjük, kicsit megsózzuk, majd kevés balzsamecettel megöntözzük. Kevés petrezselyemzölddel a sült paprikakarikákat megszórjuk.

A hagymás tört krumplival, a sült szalonnával, valamint a sült paprikával tálaljuk a tarjaszeleteket.
Az étel komplett ebéd, az ismert cigánypecsenye enyhe átdolgozásával, mégis egyszerű, a megszokottnál különlegesebb ízekkel kiegészítve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is