Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 35 dkg rizottó rizs 50 dkg csirkemáj 1 tk kacsazsír 1,5 l zöldség-, vagy csirke alaplé 1 nagyobb salotta hagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg (lm) vaj 1,5 dl száraz fehérbor ízlés szerint só frissen őrölt fehér bors Elkészítése: A csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.11.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg rizottó rizs
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 tk kacsazsír
  • 1,5 l zöldség-, vagy csirke alaplé
  • 1 nagyobb salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg (lm) vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors


Elkészítése:

A csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron lepirítjuk. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felöntjük a fehérbor felével, és közepes lángon, néha megkeverve (vigyázva, hogy a máj ne törjön össze) addig pároljuk, míg a folyadékot teljesen felveszi.

Közben a rizst egy lábasban egy mokkáskanálnyi vajon addig pirítjuk, míg átlátszó nem lesz (kb. 3-4 perc), majd hozzáadjuk a maradék fehérbort. Megvárjuk, hogy elpárologjon, majd felöntjük egy merőkanál alaplével, és hozzádobjuk a vajat.

Ezt követően ezt a folyamatot ismételjük addig, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot. Alaplé, kevergetés amíg elpárolog, megint alaplé, kevergetés, megvárom még elpárolog, és így tovább.

Szerintem a rizottó egyik kulcspontja, hogy az alaplevet a tűzhely egy másik lángján folyamatosan melegen tartjuk, de úgy, hogy ne forrjon.

Amikor a rizs már majdnem megfőtt, de még van egy merőkanél alaplé, hozzáadjuk a rizshez a csirkemájat, a zúzott fokhagymát, az utolsó kanál levet, megsózzuk és készre főzzük. Ha szeretnénk rá parmezánt tenni, azt is ennél a fázisnál tegyük meg.

Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is