Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Padlizsánkrém

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 padlizsán 1 vöröshagyma 4 ek majonéz só őrölt bors Elkészítése: A padlizsánt nyílt tűzön, vagy vaslapon megsütjük, forgatva, hogy körbe szenesre piruljon. Még melegen lehúzzuk a héját, levágjuk a szárát, és a felesleges levet lecsorgatjuk. Műanyag, vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágjuk. (Én erre a célra a kerámia késemet használom.) Belereszeljük a hagymát a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.11.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • 4 ek majonéz
  • őrölt bors


Elkészítése:

A padlizsánt nyílt tűzön, vagy vaslapon megsütjük, forgatva, hogy körbe szenesre piruljon.

Még melegen lehúzzuk a héját, levágjuk a szárát, és a felesleges levet lecsorgatjuk.

Műanyag, vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágjuk. (Én erre a célra a kerámia késemet használom.)

Belereszeljük a hagymát a levével együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a majonézt, és alaposan kikeverjük.

Legalább egy órán át a hűtőben állni hagyjuk, majd pirítós kenyérre kenve, paradicsommal díszítve fogyasztjuk.

[box style=”info”]Érdemes idényben olcsón beszerezni nagyobb mennyiséget, ha van lehetőség szabad tűzön megsütni, mert így lesz igazi füstös íze a padlizsánnak. A megsütött és megtisztított padlizsánt a felhasználásnak megfelelő adagokban lefagyasztva tárolhatjuk. Az így előkészített padlizsánt felengedve igen gyorsan elkészíthetjük kedvenc padlizsánkrémünket.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is