Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg kókuszolaj
- 10 dkg cukor, vagy 3 ek méz
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- csipet só
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek magkeverék (len-, szezám- és napraforgómag)
- egy maroknyi mazsola
Elkészítése:
A zsiradékot olvasszuk fel. Mérjük ki a száraz dolgokat, és üssük bele a tojást. Az olvasztott olajat fokozatosan keverjük hozzá. Jó kis tömör masszát fogunk kapni. Kicsit hagyjuk szikkadni, hogy a zab megduzzadjon.
Egy sütőpapíros tepsibe halmokat teszünk néhány cm távolságra egymástól.
180 fokon 15 percig süssük. Amikor a teteje még picit puha, de a széle már barnás, akkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Pár perc szilárdulás után helyezzük tányérra.
