Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rizses húsok

Gombás-zöldséges rizses hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell 1 tasak vegyes  mirelit finomfőzelék zöldségkeverék 0,5 paprika 1 kisebb póréhagyma 1 ek  olaj 2 dl-es  pohár jázmin rizs 1 csokor petrezselyem 1 csipetnyi szárított lestyán por 1-2 nagy csiperke gomba 1 ek olívaolaj 1 kisebb darab póréhagyma 1-2 szelet sárga- és piros paprika só bors petrezselyemzöld Elkészítése: Rizibizi készítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2015.11.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 tasak vegyes  mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
  • 0,5 paprika
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 ek  olaj
  • 2 dl-es  pohár jázmin rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipetnyi szárított lestyán por
  • 1-2 nagy csiperke gomba
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kisebb darab póréhagyma
  • 1-2 szelet sárga- és piros paprika
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

Rizibizi készítése:

A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.

Az olajba dobjuk a póréhagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lestyánt, beletesszük a mirelit zöldséget, majd  ráöntünk  kb. 1 dl vizet, és  5 percig  pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, és egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel.

Gomba készítése:

Vágjuk fel a hagymát, a paprikát, és pirítsuk meg az olajon. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a gombát is daraboljuk fel, majd adjuk hozzá, és  szórjuk meg petrezselyemzölddel. Hagyjuk kicsit főni, míg összefonnyadnak a darabok, és levet eresztenek. A végén, ha szükséges, utána ízesítünk.

Csirkemell készítése:

A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, szárított lestyánporral megszórjuk, és állni hagyjuk.  Fél órás pihentetés után olajon hirtelen megsütjük.

A rizibizit, a gombát és a csirkemellet jól összekeverjük, és együtt átmelegítjük, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is