Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Vargányás csicsókakrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg csicsóka 1 tojás nagyságú krumpli 6-8 nagy szelet szárított vargánya gomba 1 púpozott ek apróra vágott póréhagyma 1 dl zsírszegény tejszín 1 dl sűrű joghurt só bors csipetnyi szárított zöld petrezselyemlevél 1 ek olaj 1 tk vaj Elkészítés: Az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a vajat és az apróra vágott póréhagymát. Sózzuk, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2015.11.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csicsóka
  • 1 tojás nagyságú krumpli
  • 6-8 nagy szelet szárított vargánya gomba
  • 1 púpozott ek apróra vágott póréhagyma
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 dl sűrű joghurt
  • bors
  • csipetnyi szárított zöld petrezselyemlevél
  • 1 ek olaj
  • 1 tk vaj

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a vajat és az apróra vágott póréhagymát. Sózzuk, és lassan dinszteljük.

Amikor elkezd fonnyadni a hagyma, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott csicsókát és krumplit. 2-3 percig dinszteljük, közben forgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Íesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a szárított vargányát is.

Puhára főzzük, és hagyjuk a vizet elpárologni. Hozzáadjuk a  joghurtot, és botmixerrel pürésítjük. Annyi vizet adunk hozza, hogy krémes állagú legyen (kb. 4 dl), és hozzáadjuk a tejszínt is, majd megvárjuk, hogy felfőjön.

Ha szükség, utána ízesítünk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is