Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Farsangi forgácsfánk(csöröge)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Fele tésztából derelyevágóval 20×1-2 cm es csíkokat vágunk és kis csomókat tekerünk belőle. A másik adagból fél tenyérnyi négyzeteket vágunk, a közepébe 2-3 vágást csinálunk a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk.

Fele tésztából derelyevágóval 20×1-2 cm es csíkokat vágunk és kis csomókat tekerünk belőle.

A másik adagból fél tenyérnyi négyzeteket vágunk, a közepébe 2-3 vágást csinálunk a derelyevágóval, kicsit széthúzzuk, forró olajban világos aranybarnára sütjük, melegen megszórjuk porcukorral, lekvárba is mártogathatjuk kedvünk szerint.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is