Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Paprikás csirke puliszkával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csirkemell 2 csirkeszárny 2 csirkecomb 1 vöröshagyma (vagy póréhagyma) só őrölt fekete bors fűszerpaprika olaj 1 ek liszt (fele rozs, fele fehér liszt) 0,5 dl tej 1 dl tejföl 1-2 paradicsom zöldpaprika petrezselyemzöld Puliszka: 7 ek kukoricadara kb. 5 dl víz csipet só Elkészítése: A megtisztított hagymát és paprikát apróra vágjuk, és 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2015.11.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 2 csirkeszárny
  • 2 csirkecomb
  • 1 vöröshagyma (vagy póréhagyma)
  • őrölt fekete bors
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • 1 ek liszt (fele rozs, fele fehér liszt)
  • 0,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1-2 paradicsom
  • zöldpaprika
  • petrezselyemzöld

Puliszka:

  • 7 ek kukoricadara
  • kb. 5 dl víz
  • csipet só

Elkészítése:

A megtisztított hagymát és paprikát apróra vágjuk, és 1 evőkanálnyi forró étolajban megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, és vizet öntünk rá.

Közben a befűszerezett csirkehúsokat egy teflon serpenyőben előpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Óvatosan átkavarjuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy éppen ellepje a húsdarabokat. A tüzet mérsékeljük, és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon.

Közben 1 ek liszttel, a tejföllel és kb. fél dl tejjel habarást készítünk, és ezzel  behabarjuk (én ilyenkor szoktam beletenni 2-3 szelet zöld paprikát is).

Felforraljuk, majd melegen tálaljuk puliszkával, vagy kifőzött tésztával. Az én családom puliszkával szereti a legjobban.

Puliszka készítése:

A puliszkához a vizet elkezdjük felforralni, és amikor a víz már meleg , de még nem forrt fel, beletesszük a kukoricadarát és ízlés szerint sót. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről. Forrón tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is