Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 5 ek étolaj 1 tk ételízesítő 1 sárgarépa 1 póréhagyma 2 kápia paprika 2 fej lila hagyma 1/4 fejes káposzta 1 bögre rizs 1 kk őrölt gyömbér só frissen őrölt bors Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk, elkeverjük ételízesítővel, pici sóval, 2 ek étolajjal, és fél órára hűtőbe tesszük. A zöldségeket tetszés […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.11.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 ek étolaj
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 2 kápia paprika
  • 2 fej lila hagyma
  • 1/4 fejes káposzta
  • 1 bögre rizs
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, elkeverjük ételízesítővel, pici sóval, 2 ek étolajjal, és fél órára hűtőbe tesszük.

A zöldségeket tetszés szerinti formára vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben 2 ek olajon elkezdjük pirítani a felaprított zöldségeket. Először a sárgarépát és káposztát, majd a lila hagymát, végül a paprikát és póréhagymát adjuk hozzá. Nem pároljuk puhára, csak roppanósra. Minden zöldségre hozzáadáskor leheletnyi borsot darálunk.

Egy másik edényben 1 ek olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük másfélszeres forró vízzel. Sózzuk, rászórjuk a gyömbért, elkeverjük, és lassú tűzön, lefedve puhára főzzük. Néha megkeverjük.

Ha a rizs elkészült, hozzáadjuk a megpirított zöldségeket.

A serpenyőben megpirítjuk a húst, majd elkeverjük a zöldséggel és a rizzsel.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is