Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 1 púpozott ek (gm) liszt 1 ek olaj 2 gerezd fokhagyma 2 tk fűszerpaprika 2 ek (lm) tejföl krémsajt (lm) a tálaláshoz ízlés szerint só frissen őrölt fehér bors Elkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni. Ha a karfiolok roppanósra főttek (mindenki főzze ízlés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.11.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 1 púpozott ek (gm) liszt
  • 1 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 ek (lm) tejföl
  • krémsajt (lm) a tálaláshoz
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors


Elkészítése:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni. Ha a karfiolok roppanósra főttek (mindenki főzze ízlés szerint, én nem szeretem ha szétmállik), félrehúzzuk a tűzhelyről.

A lisztből és az olajból aranybarna rántást készítünk, majd levesszük ezt is a tűzhelyről. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát (folyamatosan keverjük, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz). Elkeverjük néhány merőkanál leveslével és a tejföllel, majd a karfiolhoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett újraforraljuk.

Egy kanál krémsajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is