Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb. egy 1,5 kg-os zöld káposztafej 40 dkg darát sertéshús 1 dl rizs 1 fej hagyma 4-5 paradicsom (esetleg hámozott paradicsom konzerv) 1 zöldpaprika 1 kis csípős paprika (opcionális) 1 ek liszt 2 ek olaj tejföl só bors pirospaprika csombor kapor ecet ízlés szerint Elkészítése: A káposztát mély edénybe helyezzük torzsájával felfelé, és leöntjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2015.11.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. egy 1,5 kg-os zöld káposztafej
  • 40 dkg darát sertéshús
  • 1 dl rizs
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 paradicsom (esetleg hámozott paradicsom konzerv)
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis csípős paprika (opcionális)
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • csombor
  • kapor
  • ecet ízlés szerint

Elkészítése:

A káposztát mély edénybe helyezzük torzsájával felfelé, és leöntjük annyi lobogó vízzel, amennyi jól ellepi. Hagyjuk kihűlni, aztán leszűrjük, a torzsáját kivágjuk. A káposztáról leválasztunk annyi nagyobb levelet, amennyi a töltelékeknek szükséges, a többit összevágjuk.

Töltelék készítése:

A rizst megmossuk, hozzáadjuk a darált sertéshúshoz. Közben apróra vágjuk a hagymát, majd olajon megdinszteljük. Ráteszünk egy púpozott kávéskanál őrölt pirospaprikát, összekeverjük, majd összekeverjük a húsos masszával. Ezt követően sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá friss apróra vágott zöld kaprot és csombort (borsikafű). Jól összegyúrjuk.

A leveleket megtöltjük a húsos masszával. Belerakjuk a fazékba a töltött leveleket, majd a vagdalt káposztát, ráhintjük a vágott paradicsomot, zöld paprikát, a kaprot, csombort (borsikafűt) és kevés borsot.

Feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi majdnem ellepi, és kis lángon megfőzzük. Közben egy teflon serpenyőben egy evőkanál olajon egy evőkanál liszttel zsemle színű rántást készítünk. Felengedjük hideg vízzel, és hozzáadjuk a káposztához. Összefőzzük, és ha szükség utánaízesítünk. Én ilyenkor szoktam beletenni egy mokkáskanálnyi ecetet.

Tejföllel meglocsolva, zöld kaporral, csomborral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A töltött káposzta nyári változata.

Fehér rizs helyett használhatunk barna rizst, vagy árpagyöngyöt. Aki nem szereti a rántást, tejföllel habarhatja.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is