Elkészítése
A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és margarinnal. Amikor forr, beletesszük a lisztet és erőteljesen összekeverjük, majd mérsékelt tűzön, állandóan kevergetve addig pirítjuk, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve belekeverünk 1 tojást, majd hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. Áttesszük egy keverőtálba, és egyenként beledolgozzuk a maradék 3 tojást, a legjobb, ha elektromos habverővel csináljuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából két kiskanál segítségével kis halmokat teszünk, 3-4 cm-re egymástól. 25-30 percig sütjük, közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni! Amikor a tésztánk szép barnára sült, kivesszük, és azonnal levágjuk a tetejét.
A töltelékhez a habport a hátoldalán leírtak alapján elkészítjük. A pudingot 3 dl tejjel főzzük meg. Amikor kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínhabbal és beletöltjük a tésztába. Visszarakjuk a tészta tetejét, és meglocsoljuk felolvasztott csokoládéval.
A csokimázhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk a tábla csokit az olajjal.
Remélem, érthető lett. Nagyon egyszerű és finom. Én most csináltam először, de nem utoljára.
A receptet küldte: Némethné Dránovics Anita
Jó étvágyat!
