Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 400 g liszt 200 g cukor 3 tojás 200 g vaj (esetleg margarin) 1 csomag sütőpor 1 dl tej 100 g dió 3 alma 1 mk őrölt fahéj pár csepp rum aroma 3 csapott ek kakaópor 3 csapott ek cukor kevés porcukor a szóráshoz Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Megszórjuk fahéjjal […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.11.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 200 g cukor
  • 3 tojás
  • 200 g vaj (esetleg margarin)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 100 g dió
  • 3 alma
  • 1 mk őrölt fahéj
  • pár csepp rum aroma
  • 3 csapott ek kakaópor
  • 3 csapott ek cukor
  • kevés porcukor a szóráshoz


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. Megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral.

A vajat a cukorral és a tojásokkal elkeverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A keverék 2/3 részét a kivajazott koszorúformába terítjük, majd rásorakoztatjuk az almákat. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a darált diót.

Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy átsült-e.

A formában hagyjuk kihűlni. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is