Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Sajtlevesek

Zöldfűszeres sajtleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 3 ek olaj 9 dl húsleves alaplé 3 zöldfűszeres tömlős sajt 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma) 1 csipet só 1 csipet őrölt fehér bors Tálaláshoz: 1 kis szál újhagyma 2 kis szelet kenyér 2-3 ek olaj 5 dkg füstölt sajt 1 kis csokor friss petrezselyemlevél Elkészítése: Először […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 9 dl húsleves alaplé
  • 3 zöldfűszeres tömlős sajt
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehér bors

Tálaláshoz:

  • 1 kis szál újhagyma
  • 2 kis szelet kenyér
  • 2-3 ek olaj
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél


Elkészítése:

Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akkor kiemeljük az olajból és félretesszük.

A vöröshagymát felkockázzuk, és egy közepes fazékban kevés olajon üvegesre pároljuk. Felengedjük a meleg húslevessel.

Ha már jó meleg a leves, akkor hozzáadjuk a tömlős sajtokat, és kevergetve hagyjuk teljesen felolvadni benne.

Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel (vagy zúzott fokhagymával).

Ha már jó forró a leves, akkor tányérokba szedjük.
Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, a pirított kenyérkockákkal, a felkarikázott újhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel.

[box style=”info”]Ebben a hideg időben egyre jobban esik egy tányér forró leves, ami igazán jól átmelegít. Maradék húslevesből és pár sajtkrémből is finom, egyszerű fogás készíthető.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is