Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg savanyú káposzta 0,5 kg sertés darált hús 3 ek rizs 1 tojás 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 nagy ek ételízesítő só 0,5 ek őrölt pirospaprika 10-15 dkg füstölt szalonna Rántáshoz: kb. 0,5 dl olaj 1 ek őrölt pirospaprika 1 pohár víz Elkészítése: A káposzta felét szép egyenletesen elhelyezzük egy nagy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
huaniko
Beküldte: 2015.11.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 0,5 kg sertés darált hús
  • 3 ek rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy ek ételízesítő
  • 0,5 ek őrölt pirospaprika
  • 10-15 dkg füstölt szalonna

Rántáshoz:

  • kb. 0,5 dl olaj
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 pohár víz


Elkészítése:

A káposzta felét szép egyenletesen elhelyezzük egy nagy fazék aljára, erre pedig a füstölt szalonna darabkákat (ne mindet) tesszük.

A húst és a többi hozzávalót összekeverjük. Gombócokat formálunk, és a káposztára halmozzuk.

A húsgolyók tetejére kerül a maradék savanyú káposzta és a szalonna. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ha felforrt, akkor kisebb lángon 2-3 órán át főzzük.

Amikor kész, akkor jöhet rá a rántás: az olajat egy kisebb lábasban feltesszük melegedni. Amikor forró, belekeverjük a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a vizet.

Az egészet a káposztára öntjük, és még kb. 10 percig főni hagyjuk.

Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
huaniko
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is