Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Saláta receptek

Csirkés saláta gazdagon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell filé 1 csipet só 1 csipet őrölt bors 1 ek olaj 6-7 db jégsaláta levél 1 keményre főzött tojás 4 koktélparadicsom 1 nagyobb sárgarépa 1 kisebb kígyóuborka negyede 2 ek csemegekukorica 1 kis fej lila hagyma 1 dl tejföl 1 kk mustár 1 ek majonéz 1 csipet só 1 csipet bors […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.11.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • 6-7 db jégsaláta levél
  • 1 keményre főzött tojás
  • 4 koktélparadicsom
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb kígyóuborka negyede
  • 2 ek csemegekukorica
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk mustár
  • 1 ek majonéz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors


Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, és kicsit lecsepegtetjük. Kevés olajat forrósítunk, amin fehéredésig pirítjuk a húst. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal és egy egész kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a paradicsomot negyed cikkekre, az uborkát negyed karikákra vágjuk. A keményre főtt tojást nagyobb darabokra szeljük.
A konzerv kukoricát átöblítjük, kicsit lecsepegtetjük. A jégsaláta leveleit apróra tépkedjük, a lila hagymát felkarikázzuk.

A zöldségeket tetszés szerint egy tányérra rendezzük. A tetejére halmozzuk a megpuhult húst és a tojást. Ízlés szerint meghintjük egy kevés sóval.

Az öntethez a tejfölt simára keverjük a mustárral, majonézzel, sóval, borssal, és a salátához kínáljuk.

[box style=”info”]Most, hogy itt a hideg, előtérbe kerülnek a nehezebb, tartalmasabb ételek, de ritkán jól esik egy könnyű, mégis gazdag saláta. Tele van friss zöldséggel, vitaminnal, amire valljuk be, hogy igencsak szükség van ebben a vírusokkal és bacilusokkal teli időben.
Természetesen egy kevés hús is jár hozzá, mert így az igazi.
Szép színes, ami a szemnek is jól esik, nem csak a gyomornak. :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is