Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 csapott ek finomliszt
- 6 ek cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 kk szódabikarbóna
- 5 ml rum aroma
- 1,5 ek napraforgó olaj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 dl szőlőlé (fekete)
Tetejére:
- 1 tasak gyümölcskocsonya por (erdei gyümölcs)
- 3 dl szőlőlé (fekete)
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, egyenként beleforgatjuk a sárgáját, majd apránként a többi alapanyagot.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém készítése:
A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a szőlőlével, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
Tetejére:
A kocsonyaport a szőlőlével a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Mielőtt teljesen megdermedne, a krémre egyenletesen rákenjük.

