Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Paprikás-füstölt sajtos combsonka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 85 dkg sertéscomb 10 dkg házi füstölt szalonna 1 piros kaliforniai paprika 20 dkg füstölt sajt 1 gerezd fokhagyma 2 tk őrölt fűszerpaprika + a szóráshoz ízlés szerint só frissen őrölt fehér bors Főzőlé: 1 fej vöröshagyma 1 szárzeller 8 gerezd fokhagyma 8 szem fekete szemes bors 1 tk fekete mustármag 1 tk koriander […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.12.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 85 dkg sertéscomb
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika + a szóráshoz
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors

Főzőlé:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szárzeller
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 8 szem fekete szemes bors
  • 1 tk fekete mustármag
  • 1 tk koriander mag
  • 1 hegyes erős paprika (aki nem szereti a csípőset, használjon tv paprikát)
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A sertés combot a szalonnával közepes lyukon átdaráljuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a kockára vágott füstölt sajtot, a szintén kockára vágott paprikát, a fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük, majd beletöltjük a sonkaprésbe.

A lezárt prést beletesszük egy lábasba, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen. Beletesszük a fűszereket, a zöldségeket, belógatjuk a vízhőmérőt, és 78 fokosra főzzük a vizet.

2 órát főzzük, és végig ügyelünk rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsuk. A főzési idő felénél kivesszük a prést, egy tálcára helyezzük, és egy fokozattal lejjebb nyomjuk a tetejét. Kb. 20 perc múlva megint kivesszük, és megint egy fokozattal lejjebb nyomjuk.

A levében hagyjuk kihűlni, majd kibontás után megszórjuk őrölt fűszerpaprikával. Vékonyra szeletelve kínáljuk.

Fóliába csomagolva 5-6 napot eláll a hűtőben, bár kétlem, hogy ne fogyna el szinte azonnal.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is