Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Húsleves kacsanyakkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 kacsanyak 1 kacsa far-hát 2 sárgarépa 2 fehérrépa 1 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 10 szem fekete bors 1 karalábé 1 zellergumó 1 paradicsom 1 paprika 1 cikk kelkáposzta, vagy 5-6 szem kelbimbó 1 szál zellerzöld 1 csokor petrezselyemzöld só ízlés szerint Elkészítése: A kacsahúst megtisztítjuk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, a farhátat ketté […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.12.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kacsanyak
  • 1 kacsa far-hát
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fekete bors
  • 1 karalábé
  • 1 zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 cikk kelkáposzta, vagy 5-6 szem kelbimbó
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

A kacsahúst megtisztítjuk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, a farhátat ketté vágjuk, és egy nagyobb fazékban, hideg vízben, 2 tk sóval elkezdjük főzni.
Amikor felforr, leszedjük a habját.

Beletesszük a szemes borsot, a megtisztított és felaprított zöldségeket, a vöröshagymát és fokhagymát egyben, a paprikát és a paradicsomot felezve, majd másfél órán át, lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük.

Amikor elkészül, kis pihentetés után egy másik fazékba szűrjük a levest. A vöröshagymát eltávolítjuk belőle, a kacsanyakat és leves zöldségeket külön tálon kínáljuk.

[box style=”info”]Cérnametéltet főztem ki mellé.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is