Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hidegtálak

Aszpik a négyzeten

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 tojás 1 szál sárgarépa (zsülienre vágva) 1/8 uborka (vékonyan felcsíkozva) 4 szelet sonka (felcsíkozva) 200 g konzerv kukorica 1 csomag színtelen növényi zselatin 0,5 l hús alaplé Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a formától függően feldaraboljuk. A zselatint a használati útmutató alapján készítjük el hús alaplével elkeverve. (Kocsonyalé is használható hozzá, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 szál sárgarépa (zsülienre vágva)
  • 1/8 uborka (vékonyan felcsíkozva)
  • 4 szelet sonka (felcsíkozva)
  • 200 g konzerv kukorica
  • 1 csomag színtelen növényi zselatin
  • 0,5 l hús alaplé


Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a formától függően feldaraboljuk. A zselatint a használati útmutató alapján készítjük el hús alaplével elkeverve. (Kocsonyalé is használható hozzá, ez esetben zselatinporra nincs szükség.)

Kevés zselatinos alaplevet öntünk a forma aljára, majd először a tojásokat rendezzük el esztétikusan rajta. (A rétegezés mindenkinek saját ízlése szerint történik, de szükséges minden réteg után szilárdulásig hűteni!)

Ezután vékonyra csíkozott sonka, uborka, és sárgarépa került a formába. Erre is hús alaplé, és a zselésítő por keveréke került. Újabb hűtés után a megmaradt zselésítővel elvegyített hús alaplét elkeverjük a csilis kukoricakonzervvel, majd az egész a forma tetejére terítjük. Szilárdulásig a hűtőben pihentetjük.

Ha szilikonos formát használunk, úgy a legkönnyebb tálalni, mert akkor csak rövid időre meleg (nem forró!) vízbe kell mártani, és közvetlenül a tálalásra elkészített tányérra helyezni, majd a formából kinyomni az aszpikos különlegességünket.

Tanácsos a tálaló tányért felülről ráfektetni, majd hirtelen megfordítani a formával. Az összeállításnak csak saját fantáziád szabhat határt.

Az ünnepi asztal dísze lehet, de nem sokáig, hiszen hamar elfogy.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is