Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 400 g piskóta tallér 1000 ml tej 80 g vaníliás pudingpor 1 csomag vaníliás cukor 200 g cukor 2 ek holland kakaópor 100 g dió rum aroma 0,5 csésze mazsola (vagy ízlés szerint) Csokoládémáz: 100 g étcsokoládé 100 ml tej Továbbá: 250 ml tejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 csésze dió Elkészítése: 900 ml […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2016.01.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g piskóta tallér
  • 1000 ml tej
  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 100 g dió
  • rum aroma
  • 0,5 csésze mazsola (vagy ízlés szerint)

Csokoládémáz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml tej

Továbbá:

  • 250 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csésze dió


Elkészítése:

900 ml tejet a cukrokat feltesszük melegedni. A maradék 100 ml tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a cukros tejhez, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Osszuk 2 részre a kész pudingot. Az egyikhez adjunk 2 ek kakaóport és 0,5 üveg rum aromát, és keverjük el jól a pudingban. A másik rész pudinghoz adjunk mazsolát és ízlés szerint rumaromát.

Egy nagyobb tál alját tegyük ki piskóta tallérral. Locsoljunk ízlés szerint rum aromát, majd öntsük rá a forró kakaóval ízesített puding felét. Erre tegyünk újabb sor tallért, majd öntsük rá a szintén meleg mazsolás puding felét. Szórjuk meg darált dióval. Így folytassuk a rétegezést addig, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejét szórjuk meg a maradék darált dióval, és öntsük le a gőz felett tejjel felolvasztott csokoládéval. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára. Pihentetés után vaníliás cukorral frissen felvert tejszínnel kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is