Elkészítése
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 5 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2,5 dl alkohol (fehér rum, vodka)
Elkészítése:
A tejet 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel összeöntjük, majd felforraljuk. Félretesszük hűlni.
A tojások sárgáját a maradék porcukorral jól kikeverjük. A kihűlt tejszínes tejből néhány kanállal tegyünk a cukros tojássárgájához, és addig keverjük, míg a cukor el nem elolvad.
A cukros tojássárgás masszát beleöntjük a kihűlt tejszínes tejhez, és az egészet összekeverjük, majd a végén az alkoholt is belekeverjük.
Üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk. Jobb, ha felhasználás előtt legalább két nappal elkészítjük. Naponta többször rázogassuk össze.


