Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 280 g finomliszt 70 g darált mák 1 késhegynyi sütőpor 100 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 kezeletlen citrom héja 200 g vaj Csokizáshoz: 100 g fehér csokoládé 1 ek vaj Elkészítése: Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, és a sütőport. Keverjük el darált mákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.01.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 280 g finomliszt
  • 70 g darált mák
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 200 g vaj

Csokizáshoz:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 1 ek vaj


Elkészítése:

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, és a sütőport. Keverjük el darált mákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A vajat morzsoljuk el benne, és gyors mozdulatokkal jól gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva legalább 1 órára tegyük hűtőbe.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

Egy kifli formát folpackkal béleljünk ki.

A tésztából vegyünk le egy kis darabot, és sodorjuk kisujjnyi méretű rúddá. A kibélelt formába nyomkodjuk bele úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki belőle.

A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és sütőpapírral fedett tepsibe tesszük. A már meleg sütőbe toljuk (170 fok), és hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin pihenni, mert a kiflik ekkor még puhák, és könnyen deformálódnak.

Közben a csokoládét apróra tördeljük, és a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.

A kihűlt kiflik mindkét végét a csokiba mártjuk, majd sütőpapíron hagyjuk addig, míg a csokoládé megdermed rajta.

[box style=”info”]Mostanában elég gyakran sütök apró kifliket, mert kedveli a család. Ez a változat mákos és picit citromos, amit remekül kiegészít a fehér csokoládé.

Légmentesen elzárva sokáig eláll, és omlós aprósütemény.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is