Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Leves receptek

Sajtgombócos zöldségleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A zöldségeket mind julienne-re vágjuk (tudod, ez a gyufaszál szélesség-hosszúság). Olívaolajon (vagy bármilyen más olajon) kezdjük párolni először a sárgarépát, majd a karalábét, végül a cukkinit. Ez a “főzési sorrendjük”. A karalábét már meg lehet szórni sóval és fehér borssal ízlés szerint, de figyeljünk a felöntőlé ízére is! Ha már a cukkini is belekerült, felöntjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.20.

Zöldségleves

Sajtgombóc

Elkészítése

A zöldségeket mind julienne-re vágjuk (tudod, ez a gyufaszál szélesség-hosszúság). Olívaolajon (vagy bármilyen más olajon) kezdjük párolni először a sárgarépát, majd a karalábét, végül a cukkinit. Ez a “főzési sorrendjük”. A karalábét már meg lehet szórni sóval és fehér borssal ízlés szerint, de figyeljünk a felöntőlé ízére is!

Ha már a cukkini is belekerült, felöntjük szűrt húslevessel vagy húsleveskockából készült lével, kb. 1 liternyivel.

A sajtgombóc hozzávalóit összekeverjük. Ha jól adagoltuk a lisztet, akkor jól formázható masszát kapunk; ha nem, mehet bele még egy kevés liszt. Ha a leves felforrt, beleformázzuk a gombócokat.

Ha a gombócok feljönnek a leves tetejére, akkor pár perc főzés után hozzáadunk kb. 1 dl főzőtejszínt. Ezzel már nem szabad forralni, mert kicsapódhat; csak “összemelegítjük”.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is