Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pulyka

Szárnyas receptek

Zöldséges pulykaszív

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A pulykaszívet megtisztítom, ami azt jelenti, hogy a végét, ahol az erek csatlakoznának, levágom. Kettévágok minden szívet, mert elég nagyok, és jól átmosom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, és olajon megdinsztelem mindkettőt. Rádobom a szívet és fehéredésig sütöm, majd megszórom ételízesítővel és borssal, és felöntöm annyi vízzel, hogy jó félig ellepje. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A pulykaszívet megtisztítom, ami azt jelenti, hogy a végét, ahol az erek csatlakoznának, levágom. Kettévágok minden szívet, mert elég nagyok, és jól átmosom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, és olajon megdinsztelem mindkettőt.

Rádobom a szívet és fehéredésig sütöm, majd megszórom ételízesítővel és borssal, és felöntöm annyi vízzel, hogy jó félig ellepje. A pulykaszívnek több idő kell puhulni, mint a csirkehúsnak, ezért teszek rá több vizet is, amit a végén majd elfőzök. Ha van egy korty fehérbor a háznál, nyugodtan rá lehet önteni, kellemes ízt ad neki.

A paprikát felkockázom és azt is a lábosba teszem. Fedő alatt kis lángon félig puhára párolom. Amíg fő, a sárgarépát is megtisztítom és kisujjnyi széles csíkokra vagdalom. Ha a szív már eleget puhult, hozzáteszem a sárgarépa csíkokat és a fagyasztott (vagy szezonban friss) borsót.

Együtt főzöm tovább, majd ha már minden elég puha, leveszem a fedőt és feljebb csavarom a lángot, hogy a felesleges lé el tudjon főni, és besűrűsödjön kicsit a szaftja. Ebben nagy segítség a hagyma, ezért nem szabad kispórolni belőle.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is