Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg sertés lapocka 2 db vese 25 dkg velő 1 ek zsír 1 nagy fej vöröshagyma 1 tk piros paprika 4 gerezd fokhagyma őrölt bors só 1 tk házi paprikakrém Elkészítése: A veséről távolítsuk el az ereket előző nap, szeleteljük vékonyra, és áztassuk be ecetes vízbe, amit párszor cseréljünk le alatta. A velőt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés lapocka
  • 2 db vese
  • 25 dkg velő
  • 1 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tk piros paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 tk házi paprikakrém


Elkészítése:

A veséről távolítsuk el az ereket előző nap, szeleteljük vékonyra, és áztassuk be ecetes vízbe, amit párszor cseréljünk le alatta.

A velőt hártyázzuk le, és mossuk meg alaposan.

A lapockát mossuk meg, és kockázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra.

Kevés zsíron dinszteljük meg a hagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával, gyors mozdulatokkal keverjük el, és öntsük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint paprikakrémmel és fokhagymával ízesítsük. Fedjük le, és süssük szinte készre.

Amikor majdnem kész, adjuk hozzá a vsét, ezzel süssük készre az ételt (kb. 10 perc), majd beletesszük a velőt, és pár perc alatt, óvatosan átforgatva készre sütjük.

[box style=”info”]Finom, apró nokedlit szaggattam köretnek, és házi savanyúsággal fogyasztottuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is