Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Csontleves gombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg húsos csont só bors ételízesítő 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 zellergumó és levél 1 karalábé 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 sárga paprika 1 paradicsom 1 csokor petrezselyemlevél víz Gombóc készítése: 5 dkg búzadara 1 tojás só víz Elkészítése: Gombóc készítése: A búzadarát a tojás sárgájával és kevés sóval elkeverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.02.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg húsos csont
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 zellergumó és levél
  • 1 karalábé
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • víz

Gombóc készítése:

  • 5 dkg búzadara
  • 1 tojás
  • víz


Elkészítése:

Gombóc készítése:

A búzadarát a tojás sárgájával és kevés sóval elkeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk, majd félretesszük 1 órát pihenni. Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a darába forgatjuk. Nedves kézzel golyókat formálunk, vagy kiskanállal szaggatjuk a vízbe. Egy fazékban vizet forralunk, sóval (vagy ételízesítővel) ízesítjük, majd a gombócokat kifőzzük benne. Leszűrjük és félretesszük.

Leves készítése:

A csontot alaposan megmossuk. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha forr, leszedjük a keletkezett habot, beletesszük a fűszereket és a megtisztított, megmosott zöldségeket. Ekkor már takarék lángon főzzük. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük.

A kész levest átszűrjük, a gombócokat belehelyezzük. Forrón kínáljuk.

[box style=”info”]Azért külön készítem a gombócokat, mert így a leves tiszta szép sárga színű marad.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is