Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg liszt 5 dkg élesztő 4 dl tej 1 ek cukor 4 ek olívaolaj ízlés szerint só 30 dkg sonka 30 dkg gomba 30 dkg trappista sajt 1 doboz kukorica ízlés szerint olívabogyó 1 üveges paradicsomszósz ízlés szerint szárított bazsalikom Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és langyos helyen […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2016.02.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 4 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • 30 dkg sonka
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 doboz kukorica
  • ízlés szerint olívabogyó
  • 1 üveges paradicsomszósz
  • ízlés szerint szárított bazsalikom


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

A felfutott élesztőhöz adjuk a lisztet, a sót és az olajat. Kézzel alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen legalább fél órát pihentetjük.

Közben a paradicsomszószt elkeverjük a bazsalikommal, a sonkát és a gombát apróra vágjuk, és lereszeljük a sajtot.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és még 15 percet pihentetjük. Pihenés után mindegyik tésztagolyót kinyújtjuk kerekre, és egy-egy 30 cm-es pizzasütő formába beleigazgatjuk.

A paradicsomszósszal megkenegetjük a pizzákat. Rászórjuk a felaprított sonkát és gombát, a konzerv kukoricát, és meghintjük a reszelt sajttal. Tetejére olívabogyókat teszünk.

A pizzákat előmelegített, 200 fokos sütőbe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.

[box style=”info”]Ha a vékonyabb tésztát szeretjük, akkor a tésztát ne csak 3, hanem több részre osszuk el.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is