Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 g só
- 20 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 1 dkg friss élesztő
- 10 dkg sós pisztácia
- 15 dkg reszelt sajt
Továbbá:
- 1 felvert tojás (kenéshez)
Elkészítése:
A sót belekeverjük a lisztbe, majd elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk a tésztát, majd beledolgozzuk a megtisztított, apróra vágott pisztáciát.
Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük hűtőben a tésztát.
A reszelt sajt felét elosztjuk a munkalapon, rátesszük a tésztát, és kinyújtjuk rajta kb. 1 cm vastagra. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és derelyevágóval rudakat szabdalunk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük.

