Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg margarin, vagy vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 17 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 4 egész tojás
- 20 dkg eper
- csipet só
Öntet:
- 20 dkg eper
- 5 dkg cukor
Díszítés:
- tejszínhab
Elkészítése:
A csokoládét a vízgőz felett a vajjal felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Végül egyenként belekeverjük a tojásokat.
Az epret feldaraboljuk, és beleforgatjuk a csokis masszába. Sütőpapírral bélelt 35 x 20 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Öntet készítése:
Az epret a cukorral leturmixoljuk, és lassú tűznél forrásig főzzük.
A süteményt szeletelve, az eperöntettel és tejszínhabbal kínáljuk.
[box style=”info”]Más gyümölcsből is elkészíthetjük, kinek mi a kedvence, mindegyikkel finom. Ha valaki édesebben szereti, az bátran tegyen bele több cukrot.[/box]

