Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

A régi kisvendéglők hangulata: 5 tökéletes bableves recept

Laktató finomság, ami után nem kell második!
Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.02.12.

1. Jókai bableves

jokai

Hozzávalók:

  1. 50 dkg szárazbab (tarka)
  2. 30 dkg füstölt hús (tarja, csülök, oldalas)
  3. 1 szál füstölt kolbász
  4. 2 ek zsír (sertés, kacsa, liba)
  5. 1 ek finomliszt
  6. 3 gerezd fokhagyma
  7. 1 kk pirospaprika
  8. 1 ek ételízesítő
  9. 1 fej vöröshagyma
  10. 5 babérlevél
  11. 1 zellergumó
  12. 2 szál sárgarépa
  13. 2 szál fehérrépa
  14. 6-8 ek rétesliszt
  15. 2 tojás
  16. 1 poharas tejföl
  17. ízlés szerint csípős paprika

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

[wp_ad_camp_5]

2. Fejtett bableves

bableves

Hozzávalók:

  1. 1 kg fejtett bab
  2. 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  3. 2 ek finomliszt
  4. 4 gerezd fokhagyma
  5. 1 kk pirospaprika
  6. 1 paradicsom
  7. 1 paprika
  8. 1 csípős paprika (ízlés szerint)
  9. 1 zellergumó
  10. 1 szál zellerzöld
  11. 2 szál sárgarépa
  12. 2 szál fehérrépa
  13. 6 ek rétesliszt
  14. 2 tojás

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

3. Babgulyás oldalassal

oldalassal

Hozzávalók:

  1. 1 kg oldalas
  2. 50 dkg gyenge bab
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 2 gerezd fokhagyma
  5. őrölt bors ízlés szerint
  6. 2 babérlevél
  7. 1 ek paprikakrém
  8. köménymag ízlés szerint
  9. 2 szál sárgarépa
  10. 1 szál petrezselyem
  11. 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje
  12. 4 szál fokhagymaszár
  13. 1 szép zellerlevél
  14. 1 paprika
  15. 1 paradicsom
  16. 1 tk pirospaprika
  17. 1 ek zsír vagy étolaj

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

4. Tavaszi bableves

tavaszi

Hozzávalók:

  1. 50 dkg fejtett bab
  2. 2 közepes sárgarépa
  3. 2 közepes fehérrépa
  4. 1 közepes zeller
  5. 1 közepes vöröshagyma
  6. 2 db babérlevél
  7. 30 dkg burgonya
  8. só ízlés szerint
  9. 2 l víz
  10. 2 dl tejföl
  11. 2 csapott ek liszt
  12. 30 dkg (füstölt) virsli
  13. 4 ek napraforgó olaj

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

[wp_ad_camp_5]

5. Babos lencsegulyás csipetkével

baboslencse

Hozzávalók:

  1. 1 kg marhahús (lábszár, nyak…)
  2. 30 dkg vörös bab
  3. 30 dkg lencse
  4. 5 dkg füstölt szalonna
  5. 2 fej vöröshagyma
  6. 4 gerezd fokhagyma
  7. 1 ek ételízesítő
  8. 4 babérlevél
  9. 2 ek pirospaprika
  10. 2 dl vörösbor
  11. 2 szál sárgarépa
  12. 2 szál fehérrépa
  13. ízlés szerint mustár
  14. ízlés szerint cukor
  15. ízlés szerint ecet
  16. ízlés szerint őrölt bors
  17. ízlés szerint só
  18. 2 tojás
  19. 6-7 ek rétesliszt

A recept ide kattintva folytatódik! >>>

Budai István budaiistvan Beküldte: 2016.02.12.