Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Bőrös sertéscomb egyben sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 75 dkg bőrös sertéscomb szelet 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 ek zsír 1 dl víz 1 tk sertéssült fűszersó Elkészítése: A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla. Jól bedörzsöljük a fűszersóval. A hagymákat megtisztítjuk. A fokhagymagerezdeket kettévágjuk, a vöröshagymát pedig először félbe, majd karikákra. Egy tepsit, vagy tűzálló tálat zsírral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.02.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 75 dkg bőrös sertéscomb szelet
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 dl víz
  • 1 tk sertéssült fűszersó


Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla. Jól bedörzsöljük a fűszersóval.

A hagymákat megtisztítjuk. A fokhagymagerezdeket kettévágjuk, a vöröshagymát pedig először félbe, majd karikákra.

Egy tepsit, vagy tűzálló tálat zsírral kikenünk. Beledobáljuk a hagymákat és rátesszük a húst. Fóliával fedjük le, és hagyjuk pár órát a hűtőben pihenni (akár egész éjszakát is).

Sütés előtt öntsünk alá kb. 1 dl vizet, majd lefedve, 220 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel puhára sütjük (kb. 1,5 óra). Időközben pótoljuk a vizet alatta, ha szükséges.

A fóliát a végén vegyük le róla, és 180 fokra mérsékelve a hőmérsékletet süssük ropogós pirosra (kb. 20 perc). Ez idő alatt néhányszor locsoljuk meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki.

[box style=”info”]Mit ne mondjak, nem épp fogyókúrás étel, de nagyon finom. Néha napján érdemes elkészíteni. Mivel elég vastag a hús, ezért kicsit hosszadalmas a sütése, de ellensúlyozza, hogy kevés vele a munka. Nálunk párolt lila káposzta és sós vízben főtt krumpli készült hozzá. No meg az elmaradhatatlan hordós bedobálós savanyúság sem hiányozhat mellőle. Nekünk ez két felnőtt és két kis étvágyú gyermek ebédje volt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is