Elkészítése
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A majonézt a tejföllel, mustárral, citromlével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekkel összekeverjük és egy tálba egyengetjük.
3 db főtt tojást kettévágunk, a sárgáját kivájjuk és összekeverjük egy kevés majonézzel, tejföllel és mustárral. A fehérjéket ezzel a masszával megtöltjük. A töltött tojásokat salátaalapra tesszük, és minden tojás közé teszünk egy összehajtott sonkát.
Savanyú uborkából virágokat vágunk ki és a tojásokra helyezzük. A 4. tojásból csirkét formázunk: cikk-cakk alakban kettévágjuk, sárgáját kivesszük és a masszával betöltjük. A kalapját ráhelyezzük. Pirospaprikából vágunk neki taréjt és csőrt, egész bors pedig a szemei.
Jó étvágyat kívánok!
