Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Almakarikák tejszínes bundában sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 nagy alma 10 dkg liszt a forgatáshoz 4 dl olaj a sütéshez Bundához: 1 nagy tojás 1 nagy csipet só 2 púpos ek liszt 2 dl tejszín Elkészítése: A tojást a csipet sóval és a liszttel és a tejszín fokozatos hozzáadásával csomómentesre keverjük. Az almákat megpucoljuk és magházukat eltávolítjuk. Kb. fél cm szeletekre […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.02.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagy alma
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • 4 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 nagy tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl tejszín


Elkészítése:

A tojást a csipet sóval és a liszttel és a tejszín fokozatos hozzáadásával csomómentesre keverjük.

Az almákat megpucoljuk és magházukat eltávolítjuk. Kb. fél cm szeletekre felvágjuk.

Olajat forrósítunk. Az almakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk és a forró olajban közepes lángon szép világosra sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Porcukorral (vagy fahéjas porcukorral) meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Ha van otthon pár fonnyadtabb alma, amit már nem kívánkozik elfogyasztani, akkor célszerű egy finom kis ebéd utáni desszertet készíteni belőle. Egy dologra érdemes figyelni, hogy ha mérsékelt lángon sütjük, akkor hajlamos megszívni magát olajjal.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is