Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Rántott pagoda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb pagoda karfiol fele 1 csésze liszt (2,5 dl) 3 nagyobb tojás 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl) olaj bőven a sütéshez só Elkészítése: Egy lábasban vizet forralunk, sóval, ételízesítővel ízesítjük. A karfiolt rózsákra bontjuk, megmossuk,  majd a lobogó vízbe tesszük őket. Néhány perc alatt roppanósra főzzük. Kiszedjük és hagyjuk lecsepegni. A kissé lehűlt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.02.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb pagoda karfiol fele
  • 1 csésze liszt (2,5 dl)
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
  • olaj bőven a sütéshez


Elkészítése:

Egy lábasban vizet forralunk, sóval, ételízesítővel ízesítjük.

A karfiolt rózsákra bontjuk, megmossuk,  majd a lobogó vízbe tesszük őket. Néhány perc alatt roppanósra főzzük. Kiszedjük és hagyjuk lecsepegni.

A kissé lehűlt pagoda rózsákat először lisztbe mártjuk, majd lazán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.

Olajat forrósítunk, és a bepanírozott pagoda karfiolt szép ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni az olajat, majd melegen megszórjuk kevés sóval.

[box style=”info”]Pagoda karfiol. A hagyományos karfiol egy szebb változata. Számomra olyan szép, olyan kecses.
Sajnáltam is picikét ilyen hagyományos módon elkészíteni, de ha a család ezt kéri, nincs mit tenni. Ritkán előfordul, hogy olcsóbban megvásárolható, mint a fehér társa, na, ilyenkor érdemes beszerezni. Ízre szerintem nincs jelentős különbség. Húsmentes pénteki ebédnek tökéletes.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is