Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Zöldséges ételek

Pudla – indiai lepény csicseriborsó lisztből

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 200 g csicseriborsó liszt 300-400 ml víz 0,5 kk kurkuma 0,5 kk római kömény 0,5 kk őrölt koriander 1 tk só csipet hing (elhagyható, vagy egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni) csipet fekete bors 1 tk reszelt gyömbér 1 kis cukkini 2 ek koriander zöld (el is hagyhatod) ghí a sütéshez (vegán változatban […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vitai Kati
Beküldte: 2016.02.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g csicseriborsó liszt
  • 300-400 ml víz
  • 0,5 kk kurkuma
  • 0,5 kk római kömény
  • 0,5 kk őrölt koriander
  • 1 tk só
  • csipet hing (elhagyható, vagy egy kis apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
  • csipet fekete bors
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 kis cukkini
  • 2 ek koriander zöld (el is hagyhatod)
  • ghí a sütéshez (vegán változatban kókuszzsír)
  • citrom leve


Elkészítése:

A cukkinit mossuk meg, és reszeljük le. A koriander zöldet vágjuk nagyon apróra.

A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd a víz hozzáadásával palacsinta sűrűségű tésztát keverünk belőle. Hozzáadjuk a cukkinit, a koriandert és a reszelt gyömbért. Egy kicsit hagyjuk állni a tésztát.

Egy palacsintasütőben melegítsük fel a ghít, tegyünk a serpenyőbe egy adag tésztát, süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük készre. A megsült tésztát kevés citromlével meglocsolhatjuk.

[box style=”info”]A pudla egy indiai, csicseriborsó lisztből készült lepény, egyfajta sós palacsinta. A csicseriborsó számos jótékony hatással rendelkezik, nagyon tápláló, kiváló energiaforrás
Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod:
– vegyesen tedd bele a lisztet (150 g csicseriborsóliszt és 50 g búzaliszt)
– egyél hozzá tejterméket (pl. fogyaszd tejföllel)
– fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel (pl. egyél hozzá köretnek rizst)

Így a szervezeted a megfelelő aminosav kombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Indiai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vitai Kati
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is