Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 35 dkg liszt 15 dkg zsír vagy vaj 10 dkg cukor 3 tojássárgája 1 kk szódabikarbóna pár ek tejföl 1 ek kakaópor Töltelék: 50 dkg meggybefőtt meggylekvár 1 kk fahéj Tetejére: 16 dkg darált dió 6 ek cukor 3 tojásfehérje csipet só Elkészítése: A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk a zsírral/vajjal. Hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barna Pap Monika
Beküldte: 2016.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg zsír vagy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 kk szódabikarbóna
  • pár ek tejföl
  • 1 ek kakaópor

Töltelék:

  • 50 dkg meggybefőtt
  • meggylekvár
  • 1 kk fahéj

Tetejére:

  • 16 dkg darált dió
  • 6 ek cukor
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk a zsírral/vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat és annyi tejfölt, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjunk. Osszuk két egyenlő részre és az egyikbe gyúrjuk bele a kakaóport.

A kakaós tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki és helyezzük egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe.

A meggyet jól csepegtessük le, majd keverjük össze a fahéjjal. A kakaós tésztát kenjük meg meggylekvárral, majd szórjuk rá a meggybefőttet. Nyújtsuk ki a másik lapot is, és fedjük be vele a sütit.

A tojásfehérjéket a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a darált diót. Rásimítjuk a sütemény tetejére.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is