Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 kk szódabikarbóna
- pár ek tejföl
- 1 ek kakaópor
Töltelék:
- 50 dkg meggybefőtt
- meggylekvár
- 1 kk fahéj
Tetejére:
- 16 dkg darált dió
- 6 ek cukor
- 3 tojásfehérje
- csipet só
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk a zsírral/vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat és annyi tejfölt, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjunk. Osszuk két egyenlő részre és az egyikbe gyúrjuk bele a kakaóport.
A kakaós tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki és helyezzük egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe.
A meggyet jól csepegtessük le, majd keverjük össze a fahéjjal. A kakaós tésztát kenjük meg meggylekvárral, majd szórjuk rá a meggybefőttet. Nyújtsuk ki a másik lapot is, és fedjük be vele a sütit.
A tojásfehérjéket a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a darált diót. Rásimítjuk a sütemény tetejére.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

