Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Pincepörkölt bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg sertéslapocka 5 nagy fej vöröshagyma 4 púpos ek zsír 2 kg krumpli 1 ek só 1 kk őrölt bors 1 kk házi ételízesítő 2 tk fűszerpaprika 1 tk csemege paprikakrém Elkészítése: A húst mossuk meg alaposan és vágjuk kockákra. A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg alaposan, majd vágjuk közepes kockákra. A megtisztított […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéslapocka
  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 4 púpos ek zsír
  • 2 kg krumpli
  • 1 ek só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk házi ételízesítő
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 tk csemege paprikakrém


Elkészítése:

A húst mossuk meg alaposan és vágjuk kockákra.

A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg alaposan, majd vágjuk közepes kockákra. A megtisztított vöröshagymát vágjuk apróra.

A bográcsba tesszük a zsírt, és a hagymát rádobva üvegesre pároljuk. Vegyük le a tűzről, szórjuk meg fűszerpaprikával és adjuk hozzá a húst. Tegyük vissza a tűzre, és kevergessük. Ha a hús már fehér, öntsük fel kevés vízzel (nem kell sokkal, mert a hús enged levet). Ízesítsük a fűszerekkel.

Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a krumplit, és főzzük készre az ételt. Szükség szerint még ízesítsük.

Melegen, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

[box style=”info”]Elhatároztuk, ha nem esik az eső, vasárnap bográcsban készül az ebéd. Vendégeket hívtunk, így egy közös kis főzés mindig jó alkalom beszélgetni, nevetni és a gyerekek is élvezik a homokozást, bicajozást a friss levegőn. Február ellenére egész jó volt az idő, sütött a nap és túl hideg sem volt. Az idei év első bográcsozásához pincepörköltet választottunk. Közös előkészületek utána a férfiak vették kezükbe az irányítást és a fakanalat. Nagyon finom kis egytálétel lett a végeredmény.
Saját készítésű hordós bedobálós savanyúságot kínáltunk hozzá és sütöttem egy joghurtos tönköly kenyérkét is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is