Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb. 1 kg csicsóka kb. 5 dl olaj 1 kk só Elkészítése: A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A földet lemossuk róla, majd egy kefével, vagy dörzsi szivaccsal lesikáljuk a héját. Tegyük vízbe, amíg minddel nem végzünk. Ha mindet megtisztítottuk, uborkagyalun szeleteljük vékonyra. A felesleges vizet leitatjuk róla, majd olajat forrósítunk. Kevés csicsókát az olajba rakunk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.03.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg csicsóka
  • kb. 5 dl olaj
  • 1 kk só


Elkészítése:

A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A földet lemossuk róla, majd egy kefével, vagy dörzsi szivaccsal lesikáljuk a héját. Tegyük vízbe, amíg minddel nem végzünk. Ha mindet megtisztítottuk, uborkagyalun szeleteljük vékonyra.

A felesleges vizet leitatjuk róla, majd olajat forrósítunk.

Kevés csicsókát az olajba rakunk, egyszer átkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
Ha már kezd barnulni, akkor érdemes egyet kiemelni, és ha a levegőn roppanós, akkor papírtörlőre kiszedni az összeset. Azonnal megszórjuk sóval. Ha későn vesszük ki az olajból, nagyon barna lesz és az íze is kesernyés.

Magában is remek csemege.

[box style=”info”]Először érdeme 1-2 szelettel próbasütést végezni, hogy lássuk, elég forró-e az olaj, és mennyi idő az, mire tökéletesre sül.

A csicsókából egy nagyon finom és különleges rágcsálnivalót készítettem. Tulajdonképpen az előkészítése nem is olyan bonyolult, de a sütésnél nagyon kell figyelni, hogy eltaláljuk a megfelelő hőmérsékletét az olajnak és azt a pillanatot, amikor a csicsóka még nem a legsötétebb, de ha már kiemeljük az olajból, akkor ropogós. A chips édeskés ízű, de ennek ellenére nagyon gyorsan elfogy. Szerintem nem lehet elegendő mennyiséget sütni belőle 🙂 Legközelebb megpróbálom a sütőben is elkészíteni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is