Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csicsókás bundában sült csirkeszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemellfilé só 3 ek liszt a forgatáshoz olaj bőven a sütéshez Bundához: 3 nagyobb csicsóka (tisztítva mérve 20 dkg) 2 közepes tojás 1 tk só 1/3 kk őrölt bors 1 púpos tk házi fokhagymakrém 3 púpos ek liszt 3 púpos ek tejföl Elkészítése: A húst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. (Ki is […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.03.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 3 ek liszt a forgatáshoz
  • olaj bőven a sütéshez

Bundához:

  • 3 nagyobb csicsóka (tisztítva mérve 20 dkg)
  • 2 közepes tojás
  • 1 tk só
  • 1/3 kk őrölt bors
  • 1 púpos tk házi fokhagymakrém
  • 3 púpos ek liszt
  • 3 púpos ek tejföl


Elkészítése:

A húst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. (Ki is klopfolhatjuk.) Hintsük meg sóval.

A csicsókát sikáljuk meg nagyon alaposan, majd apró lyukú reszelőn reszeljük szálasra. Adjuk hozzá a tojásokat, a fűszereket, a lisztet és a tejfölt. Keverjük alaposan el, a palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kapunk.

Olajat forrósítunk, a húst először megforgatjuk kevés lisztben, majd belemártjuk a csicsókás masszába. Kissé lecsepegtetjük, hogy ne legyen nagyon vastag a bundája, majd a forró olajba eresztjük és közepesnél kissé alacsonyabb lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]A héten a csicsóka kerül főszerepbe. Két növény alól egy óriási vödör termést takarítottunk be. Így most amibe lehet, csicsóka kerül. Elsőként egy bundás hús készült, ahol a zöldséges bevonat puha, szaftos csirkét takar. A csicsóka édeskés íze egyáltalán nem érezhető a végeredményen. Zöldségekből: uborkából, paradicsomból és lila hagymából álló friss salátát kínáltam hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is