Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Kata szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet eldörzsöljük a zsírral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot. Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét tegyük félre, mert később szükség lesz rá! Végül a tojássárgáját és a tejfölt hozzáadva gyúrjuk össze a keveréket könnyű linzertésztává. A tésztát kicsit pihentetjük, majd három egyforma lapot nyújtunk belőle, amit külön-külön sütünk ki a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.22.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A lisztet eldörzsöljük a zsírral és a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot. Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét tegyük félre, mert később szükség lesz rá! Végül a tojássárgáját és a tejfölt hozzáadva gyúrjuk össze a keveréket könnyű linzertésztává.

A tésztát kicsit pihentetjük, majd három egyforma lapot nyújtunk belőle, amit külön-külön sütünk ki a tepsi hátán.

Amikor kisült, az egyik, nem a legszebben sikerült lapot összetörjük, és előre elkészített vaníliás tejbe áztatjuk, amibe rumot is teszünk.

A porcukrot kikeverjük a vajjal, amely a krémhez kell, és hozzáadjuk a kakaóport is. Amikor ez a krém kész, 2 evőkanál baracklekvárt keverünk bele.

Amikor a kakaós-lekváros krém szépen összeállt, hozzáadjuk a tejbe áztatott, összetört laphoz, és péppé keverjük. A pépet a megmaradt 2 lap közé kenjük.

A három tojás fehérjéből 20 dkg porcukor hozzáadásával gőz fölött habot verünk, és a kész tészta tetejére simítjuk. Végül a frissen felkent habra étcsokoládét reszelünk sajtreszelővel.

Fontos: CSAK MÁSNAP SZELETELHETŐ!!!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is