Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 tojás 20 dkg porcukor 1,5 dl tej 1,5 dl napraforgó olaj 25 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 10 dkg darált dió csipet só Krém: 2 dl habtejszín 1 csomag habfixáló 1 üveg magozott meggybefőtt 1 csomag tortazselé 1 ek cukor Díszítéshez: 2 dl habtejszín Elkészítése: Tészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2016.03.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • csipet só

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag tortazselé
  • 1 ek cukor

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín


Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá kezdjük verni. Hozzáadunk 5 dkg cukrot és ezzel kemény habbá verjük.  A sárgáját 15 dkg cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet és simára keverjük. Beleforgatjuk a felvert tojáshabot óvatosan.

Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 45 perc). A kisült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. (Ha cukrászhabot használunk, a habfixáló elhagyható.) A befőtt levét leszűrjük, és 0,5 dl-t belekeverünk a habba, majd óvatosan beleforgatjuk a meggy 2/3-át.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik lapot megkenjük a meggyes habbal. Rátesszük a másik piskótalapot Kicsit nyomkodjuk le, majd az oldalát is kenjük be.

A tortazselét keverjük el a cukorral, öntsük bele a maradék befőtt levét. Ez kb. 2,5-3 dl, ha ennél kevesebb, akkor vízzel egészítsük ki. Állandó keverés mellett forraljuk fel, majd főzzük további 1 percet. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, időnként keverjük át.
Közben a maradék meggyszemeket helyezzük rá a tortára és amikor a zselé kezd megdermedni kanalazzuk a tetejére, hogy befedje a meggyet. Felvert tejszínnel díszítsük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is