Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 nagyobb kápia paprika
- 50 dkg (lm) joghurt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek natúr kukoricaolaj (vagy más zsiradék)
- 4 dl víz
- 1 kis csokor snidling
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A megmosott paprikákról leitatjuk a vizet és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200 fokos sütőben 25 percet sütjük. Akkor tegyük a paprikákat egy tálba és fedjük le fóliával, így majd könnyebben le tudjuk húzni a héját.
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a héjától megfosztott, felkockázott paprikát. Pár percet együtt pároljuk a hagymával, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a joghurtot, sóval, borssal ízesítsük, forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük.
Tálaláskor aprított snidlinggel megszórva kínáljuk.
[box style=”info”]Kockára vágott pirított sonkával gazdagíthatjuk, illetve ha még selymesebb állagot szeretnénk a levesünknek, elkészítés után egy szűrőn passzírozzuk át.[/box]


